Dobrý deň, asi to nie je nič zvláštne, ale zakvitla mi Dionaea muscipula. Chcem sa opýtať, či by sa dali dopestovať semená aj v domácich podmienkach. Nebude potrebná druhá rastlina?
Tato rastlina ma zatial velmi malo kvetov, predpokladam teda, ze zatial nie je vo svojej maximalnej velkosti. Pravdepodobnost dopestovania semien na mucholapke nie max. velkej a dobre vitalnej je mala. Opelenie vlastnym pelom ju este znizuje. Ale nevylucuje, aj tak by som skusil opelit...
Už som ju opeliť skúsil a uvidím čo bude ďalej. Ale ak budem vidieť, že ju to príliš vysiľuje, tak stvol odstránim. Ja som chcel semená dopestovať len zo zvedavosti. Túto rastlinu mám už vyše roka a pol, ale nevšimol som si, že jej červená vnútorná strana pascí. Je to nejaký problém?
05 Máj 2009, 19:08
Michal Parvanov
Založený: 11 Feb 2008, 11:11 Príspevky: 586
Re: Dionaea muscipula - kvitnutie
Nie, to je normálne. Bežná forma má byť načerenalá až červená. Keby nebola, to by bol skôr problém - nedostatočné osvetlenie. Stvol rastlinu už nevysilí, vysiľuje ju počas rastu, teraz by to skôr uškodilo. Opeľovať treba radšej viac krát, aby ste utrafili správnu zrelosť peľu.
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre